diumenge, 4 de març del 2018

MISSATGE DEL PAPA FRANCESC PER A LA QUARESMA 2018 [2]

Continuem amb l’escrit del papa Francesc per la Quaresma. Recordeu que la primera part es va publicar al full del diumenge 18 de febrer.


“El mal s’escamparà tant, que l’amor de molts es refredarà”
(Mt 24,12)

[…]

Un cor fred

L’escriptor italià Dante Alighieri, en la seva descripció de l’Infern a la seva obra La Divina Comèdia, s’imagina el diable assegut en un tron de gel; la seva llar és el gel de l’amor extingit. Preguntem-nos aleshores: com es refreda en nosaltres la caritat? Quins són els senyals que ens indiquen que l’amor corre el risc d’apagar-se en nosaltres?

Allò que apaga la caritat abans que res és l’avidesa pels diners, «arrel de tots els mals» (1Tm 6,10), a la qual segueix el rebuig de Déu i, per tant, el fet de no voler buscar consol en ell, preferint quedar-nos amb la nostra desolació abans que sentir-nos confortats per la seva Paraula i els seus sagraments. Tot això es transforma en violència que es dirigeix contra aquells que considerem una amenaça per a les nostres certeses: el nen que ha de néixer, l’ancià malalt, l’hoste de pas, l’estranger, així com el proïsme que no correspon a les nostres expectatives.

També la creació és un testimoni silenciós d’aquest refredament de la caritat: la terra està enverinada a causa de les deixalles llançades per negligència i interès; els mars, també contaminats, han de recobrir per desgràcia les restes de tants nàufrags de les migracions forçades; el cel —que en el designi de Déu canta la seva glòria— es veu solcat per màquines que fan ploure instruments de mort.

L’amor es refreda també en les nostres comunitats: en l’exhortació apostòlica Evangelii gaudium vaig intentar descriure els senyals més evidents d’aquesta falta d’amor. Aquests senyals són: la peresa egoista, el pessimisme estèril, la temptació d’aïllar-se i entaular guerres fratricides continuades, la mentalitat mundana que indueix a ocupar-se només del que és aparent, disminuint d’aquesta manera l’entusiasme missioner.

[…]

FRANCESC

La propera setmana publicarem la tercera part.


Chusé Lodois SOLA
Article del full parroquial del diumenge III de Quaresma
4 de març de 2018


El dia que tu no cremis d'amor, molts moriran de fred

François Mauriac (1905-1970)
Escriptor francès

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

No es publicarà cap comentari anònim o amb contingut ofensiu.