diumenge, 11 de juny del 2017

QUAN PARLEM DE TRINITAT ENS ENFILEM PELS NÚVOLS?

No es tracta pas d’entendre Déu. No l’entendríem. Es tracta de veure el que ha fet per nosaltres. Això sí que ho podem abastar ni que sigui una mica.

La Trinitat, com ho diu la paraula, és el Pare, el Fill i l’Esperit Sant, tres maneres de mirar el que rebem de Déu. No són pas tres déus. És UN de sol.

MIRANT EL PARE. A Ell li devem la nostra mateixa existència i la capacitat que tenim de descobrir les coses. Li devem també el perdó del pecat, ja que s’ha manifestat com a Pare i no com a jutge i vol que ens aixequem. Tot el món que ens envolta és per a nosaltres. Per tot això la nostra postura ha d’ésser l’agraïment. La contemplació de l’obra de Déu Pare ens fa viure amb joia com aquella que Jesús deia: «Et dono gràcies, oh Pare, perquè has revelat aquestes coses als petits i les has amagades als savis i als entesos» (Mt 11,25).

MIRANT DÉU FILL. La imatge de Jesús se’ns fa atractiva en veure la seva grandesa i generositat, acostant-se als pobres, als petits i als exclosos. Ens convertim en “fills en el fill” i neix en el nostre interior el sentiment de compassió vers els desheretats. Amb altres paraules, esdevenim deixebles de Jesús. Intentem fer el que ell va fer i el seguim. Podem fer el que ell va fer i podem fer encara coses més grans (Jn 14,12).

MIRANT L’ESPERIT SANT. L’Esperit de Jesús que ens ve del Pare ens fa lliures. Gràcies a aquest Esperit podem triar lliurement el que ens cal fer i no depenem ni de l’Església, ni de l’estat. Si veiem una necessitat no ens cal que algú ens digui com i de quina manera hem de resoldre-la. Tenim l’esperit en el nostre interior que ens fa capaços de triar el que millor ens sembli. Gràcies a l’Esperit Sant podem moure’ns lliurement.

Sense la mirada trinitària l’Església es convertiria en una secta en la qual no podríem fer res per la nostra iniciativa i dependríem del que ens anessin dictant els dirigents. Seríem esclaus i creguts que som els únics que tenim i palpem la salvació. Per això les “sectes” més alienants no creuen en la Trinitat perquè no podrien tenir esclavitzats els seus adeptes.

Mai ens ha de fer por que la gent creient en Jesucrist i que segueix el Déu que Ell ens ha mostrat, siguin lliures i se sentin lliures. Hem de repetir les moltes vegades que Jesús deia als seus: «No tingueu por» (Mt 28-5).

Josep ESCÓS i SARSANEDAS
Article del full parroquial de la Festa de la Sagrada Família
11 de juny de 2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

No es publicarà cap comentari anònim o amb contingut ofensiu.